Entah mengapa Ramadhan tahun ini saya kerap membeli karipap sebagai juadah berbuka hampir setiap hari. Berbuka saya tidak lengkap tanpa karipap macam ada sesuatu kurang yang membuatkan saya rasa tidak selesa. Itulah penangan kuih karipap yang begitu magis seolah terpukau dek rasanya yang lazat. Boleh terliur dibuatnya apabila terbayang kelibatnya diingatan (Amboi..teruk betul saya).
Dipejabat saya ada seorang rakan yang menjual karipap sejuk beku inti sardin dan kentang. Saya selalu juga membeli daripadanya kerana harganya murah walaupun perlu digoreng terlebih dahulu. Sepeket mengandungi 6 biji dijual pada harga RM2.00. Rasanya juga enak ketika dimakan panas atau sejuk. Saya lihat karipap yang dijual juga begitu laku. Ramai yang membelinya. Maklum sahaja berniaga dipejabat, pasti saja laris. Tambahan pula kaedah promosi tradisional dari mulut ke mulut agak praktikal untuk melariskan jualan. Rezeki Allah nak bagi kepada beliau.
0 comments:
Post a Comment